2009. feb 24.

Gyász

írta: _kodiak_
Gyász

Szerda reggel van, az egész este tartó havazás lassan kezd alábbhagyni, már csak egy pár kósza hópihe szállingózik tétován, csupán azért, hogy földet érve, a Magyar Esport Egyesület vadonatúj székházának márványlépcsői előtt, egybe olvadjon a sáros latyakkal. Rengeteg izgatott bakancs és magassarkú cipő tocsog a sáros hóban ügyesen kerülgetve a kábelrengeteget és kameraállványokat. Riporterek és TV stábok és technikusok lepték el az épület előtt felállított pulpitust, ahol a magyar csapat hamarosan magyarázatot ad a tegnap esti gyászos szerepléséért. Kicsit hátrébb, pár járőr próbálja kordában tartani a felháborodott magyar szurkolókat akik hangosan kántálják hogy, "Res1st mondjon le!" miközben óriási transzparenseiken az olvasható: "KODIAK egy vén f***".

A forgóajtóban fel is tűnik egy esetlen alak akit valaki támogat, hogy bele tudjon ülni a bejárat előtt lévő tolókocsiba. BugBear az aki a lassan 40 éves aggastyán KODIAKot besegíti a székbe, majd méltóságteljesen a pulpitus felé tolja. A riporterek rendezik soraikat a hőzöngő szurkolók pedig már d$t-t követelik az NT-be.
Az öreg KODIAK lassan belekezd a hivatalos sajtótájékoztató felolvasásba, csak előbb betakargatja magát egy kockás pokróccal ami alól csak a papucsa kandikál ki. Rekedtes hangját alig lehet hallani, mert a felbőszült tömeg, akiket az újonnan érkezett rohamrendőrök próbálnak meg a felállított fémkordonok mögött tartani, folyton túlkiabálja.

"Kedden este minden erőfeszítésünk ellenére kikaptunk egy sokkal felkészültebb és sokkal dinamikusabban játszó német válogatott ellen, a szakvezetés megtalálta már a csapat hiányosságait és minden erejével azon lesz, hogy akár sok gyakorlás árán is a válogatott egy olajozottan működő gépezet legyen..."

A riporterek egymás szavába vágva kezdik meg kérdéseiket, de az öereg medve egy kérdésre is alig bír koncentrálni.

- KODIAK mért csak 4 fraget lőtt?

- Mennyit készült a csapat a rangadóra?

- Miért nem sikerült egyik első kört sem elhozni?

- Tényleg változni fog a keret ezután?

- Miért nem játszott Raul a mai meccsen?

Bugbear a háttérből előlépve diplomatikusan felel a fejét kapkodó és láthatóan zavarban lévő öregember helyett.

- Raul ma Közép Európai Idő szerint 18:00-tól egy magas prioritású küldetésen vett részt Azeroth földjén, ahol a vérszomjas Mothert kellet megfékeznie 40 elszánt társával, hogy így jusson értékes lila tárgyakhoz. - Az felbőszült tömeg a kordont feszegetve szidja raul félelf felmenőit és átkokat szór az Élőhalott Királyra - A csapat irányítója ennek hallatán a néhai ancients kiváló tehetségét, - Bugbear itt kis hatásszünetet tart -  Flaviust hívta, hogy awp tudásával erősítse a csapatot.

- Nem lehetett volna felkészülni a németek taktikáiból? Hiszen három éve még egyszer se maradt alul a válogatottunk a németekkel szemben?

KODIAK, mintha meg se hallaná a kérdést elkezd magyarázni arról, hogy amikor fiatal volt egy rántással két fejest tudott lőni... de BugBear kicsit távolabb húzza a tolószékét a mikrofonoktól.

- A magyar válogatott ebben az évben sajnos nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, bár még nincs veszve minden, mégis ha a csapat továbbjut a csoportból, az inkább a szerencse mintsem a kemény munka és elszánt gyakorlás eredménye.

- Nem lehet hogy akkor olyan emberekből kellett volna válogatni akiknek van ideje edzeni és készülni?

- A ClanBase szabályzata szerint bárki lehet a magyar válogatott kapitánya aki elég támogatóval rendelkezik, ebben az évben csak Res1st volt az aki magára vállalta volna ezt a posztot és mivel nem volt konkurenciája ne jöjjön senki azzal, hogy ő jobabn csinálta volna, mert az igazat megvallva meg volt rá a  lehetősége bárkinek, csak senki nem vette a fáradtságot.

- És miért egy rakás inaktív játékos képviseli Magyarországot egy ilyen tornán?

- Még így is, inaktívan is, ez a csapat valószínűleg nagyobb tapasztalattal bír a nemzetközi mérkőzéseket tekintve mint bármelyik másik csapat... - vágna közbe KODIAK, de BugBear eltakarja előle a mikrofonokat...

- Jó, jó.. - szabadkozik az öreg arréb tolva BugBear kezét - Sajnos a csapat nem készült eleget a mérkőzésekre és ez meg is látszik a teljesítményünkön. De lássuk be a német válogatott ellen még akkor is kevés esélyük lett volna ha egy két hétig gyakoronlunk, fix lineupal, hiszen Európa legjobb csapataiból lettek összeválogatva a legjobb német játékosok, akik valószínűleg esténként együtt mixelgetnek, míg a mi fiaink jóval kevesebbet játszanak és nem is azon a színvonalon, főleg mostanában, hogy az OBi is feloszlott. Én nagyon sajnálom, hogy nem tudtuk hozni azt a színvonalat amit elvártak a szurkolók, és ha őszinte akarok lenni akkor ki kell jelentenem, hogy ez a kupa elúszott. Elszúrtuk... Nem kicsit... Nagyon!  Az évtized vicce lenne, hogy ha két nyert meccsel - tegyük fel az utolsó meccsünket Izrael ellen megnyerjük -, úgy hogy a sereghajtó Hollandoktól és a még gyengébb Írektől is kikaptunk, kijutnánk a csoportból. Sajnos nem érdemeljük meg. Ez persze nem jelenti azt hogy nem fogunk mindent beleadni az Izrael elleni meccsbe. De azt nem árt leszöhgezni, hogy valószínüleg szerda ese és utána csütörtökön a meccs elött fogunk tudni csak készülni, és azt hogy mi lesz a LU azt még senki nem tudja, mivel nem tudni ki mikor ér rá...

Ezt hallván a tömeg hógolyókal kezdi dobálni az öreget aki BugBear fedezékében inkább elhagyja a pulpitust és bemenekül a kerekesszéken az épületbe, rövidre zárva ezzel a sajtótájékoztatót.

 


Akit érdekel, hogy milyen az amikor a német válogatott tágítja az ember ánuszát annak ajánlom figyelmébe KODIAK in eye demóját a meccsről.

Szólj hozzá

válogatott counter strike source clanbase nationscup