2008. okt 15.

Retroblog: kuLi bevetésen

írta: _kodiak_
Retroblog: kuLi bevetésen

2006.12.18, Tegnap 21:07

Észak-Nyugati, hármas erősségű szél. Kitűnő. Minden hangfoszlányt tökéletesen be tudsz mérni.
A körülmények persze lehetnének jobbak is. Egy amatőr vitorlás is meg tudja állapítani arcáról a széljárást és annak erősségét, ide ennél többre lesz szükséged öregfiú...



Erős, tömény ammóniára emlékeztető átható hugyszag árad a közeli építkezés felől, mely leginkább egy félbehagyott spagettiwestern-díszletnek tűnik. Irritáló ez a közeg. A levegő pokoli hősége és páratartalma kínozza minden porcikádat. Vérszívók döngenek átizzadt felszerelésed körül, azonban szerencsére már évekkel ezelőtt kiirtottad magadból a viszketés felesleges ingerét. Csak ez a kurva idegesítő zümmögés ne lenne. Mocskos kibaszott bogarak.
Mi a faszt keres egy lakatlan kisváros közepén egy szökőkút tele pocsoló aranyhalakkal?
Nem szabad gondolkodnod, ittlétednek egy célja van csupán. Mozdulatlan vagy, egy hangot sem adhatsz ki. Ne könnyelműsködj, azt a luxust nem engedheted meg magadnak. Uralod a helyszínt, tökéletesen felkészültél minden lehetőségre. Bármelyik pillanatban lőnöd kellhet, alkalmad rá azonban csupán egyszer lesz - a meglepetés ereje viszont veled van.

Lasan túl vagy a holtponton, egyre kevésbé érzel zsibbadást karjaidban melyek lassan fél napja egy M4A1-Colt típusú lőfegyverrel tartanak célra. Látásod percről percre romlik ebben a tikkasztó forróságban, egyre homályosabbnak tűnik környezeted. Szédülsz.
Éberség bazdmeg, nem lankadhat a figyelmed!
Hét órája itt fekszel mozdulatlanul egy félig moslékká lőtt kaktusz árnyékában, várva a megfelelő pillanatra.
Csak higgadtan, nyugodtan. Te vagy a bajnok, koncentrálj a kurva életbe!
Késhegynyi darált kávét szippantasz be. Az intenzív kesernyés íz és a koffein ébren tartja érzékeidet. Próbálsz nagyokat pislogni, hátha az segít. Unaloműzőnek nem rossz végülis, még ha nem is oldja meg a problémát magát...

Nem... Ez nem a halak pocsolása volt. Ez valami egészen más. Valami történik. Koncentrálj!

Érzed ahogy a testedben szétáramló adrenalin erővel tölti fel fáradt végtagjaidat. Pupillád kitágul, érzékeid felerősödnek. Újra a réginek érzed magad. Élesen hasít füledbe az összeszorított fogaid közötti homok recsegése. Halk sistergés-szerű hangra leszel figyelmes, mely egyre csak erősödik.

Füstgránát. Itt vannak.

Rendesen alábecsülted őket bazdmeg, hogy nem vetted észre előbb hogy közelednek? Ne veszítsd el a fejed. Higgadtan, okosan. Nem tudják hogy ott vagy. Nem tudhatják!
Biztosan nem tudják?
Kurva gyorsan hesegessed el puszta gondolatát is. Gondosan felmérted a terepet, mindent tökéletesen csináltál. Nincsenek lábnyomok, nincsen semmi jel, amely rád utalna. Ennek ellenére számítanak rám? Lehet hogy nem voltam elég alapos?
Szedd össze magad ember!

Közeledik az elkerülhetetlen összecsapás, már nincs visszaút.
Nyerned kell !

...kezdődik...

 

ancients . kuLi

Szólj hozzá

kuli retroblog